Qui sóc?

M'agrada actuar. Sóc feliç. Mentres actuo, és l'únic moment on res em fa mal. Ni mal d'esquena ni mal de cap. Això només em passa actuant (o a l'aigua també!). Encara no he actuat dins l'aigua però, no sé què passaria. 

Sobretot actuar, però a part... dirigir, escriure, crear espectacles. Pensar idees. Imaginar qualsevol cosa. Sigui per fer riure (la majoria de cops) o per emocionar i buscar un moment poètic i bonic. Un amic em va dir que la paraula que em defineix en aquest món artístic és CURIÓS. Tenir curiositat. No hi havia pensat però a poc a poc he anat veient que potser si. M'agrada provar, provar i provar. Barrejar-me amb gent, crear. Què passa si ens ajuntem i provem de fer alguna cosa junts? I fer-ho

Des de petit volia crear espectacles propis. Pensar què volia explicar i com. És el que vaig aprendre de la meva família, dedicada al teatre de titelles. Des de petit vaig veure com assajaven hores i hores, com actuaven i com anàvem en furgoneta a munt i avall. Descobrir llocs, conèixer gent. Ells, no esperaven a que ningú els truqués per fer una producció. Sinó que ho feien a la seva manera. I això he fet, crear espectacles propis... i de tant en tant, combinar-ho amb altres coses que em proposen. D'on també s'aprenen moltes coses, i et fa créixer.

Vaig aprendre de la família (i així ho intento aplicar) a ser molt exigent amb la feina. En fer-ho el millor possible, en entendre aquesta professió com una feina artesanal. Cuinar a foc lent, sense pressa i convençut de cada decisió. No té res a veure en produir i produir. Sinó en fer alguna cosa que et surt de dins. Respectant moltíssim el públic. Sent exigent en cada actuació, donant tota l'energia que tingui. I intentar que arribi al màxim de gent possible. Que els hi agradi encara que no vagin mai al teatre. Que els hi arribi, tinguin l'edat que tinguin i vinguin d'on vinguin.

Viure d'això em fa feliç, i l'únic que intento dirigint o actuant...és que la gent surti feliç, convençuts de que no han perdut al temps. I donant les gràcies per haver vingut a veure'ns. I així anar fent. Anar creant i anar actuant. Vivint un munt d'aventures viatjant, i coneixent un munt de gent :)

 

I així per sobre, això és una mica el que he fet:

Vaig estudiar diferents técniques i estils teatrals, però en la comédia i el clown he tingut mestres com: Carlo Colombaioni, Eric de Bont, Cristophe Marchand,  Leo Bassi o Jango Edwards (amb qui ens vam entendre i em va ajudar a començar en tot això, treballant amb ell molt temps i dirigint-me el meu primer espectacle de creació) .

He treballat en ràdio i televisió. I en el teatre, en diferents companyies i projectes (per exemple amb Titzina Teatro o amb Angel Llàcer). 

L’any 2006 vaig fundar la meva companyia, amb la qual hem estrenat 5 espectacles de creació. “Sketchofrenia”, “Flirt”, “Trau”, "Marabunta" i recentment "Pluja". Hem guanyant diferents premis com són els Premis del Públic a FiraTàrrega, de la Mostra d'Igualada, de la Fira de Titelles de Lleida i de la Mostra de Santa Eugénia. O nominats a espectacle revelació als Premios Max.

L'últim espectacle de creació és "PLUJA. Guillem Albà & Clara Peya". Un treball delicat i despullat, on combinem el teatre visual amb el moviment; els titelles i la màscara amb la música en directe de Clara Peya, tocant el piano de mitja cua. Ho compagino amb la resta dels espectacles, amb els quals estem de gira. 

He anat dirigint espectacles de teatre, dansa o circ. Així com també la direcció escènica de grups de música com Love of Lesbian o Txarango.

I he actuat per Espanya, França, Rumania, Portugal, Holanda, Suécia, les Illes Açores o Xina.

Oficina i Management: Blai Rodríguez | info@guillemalba.com | Tel: (+00 34) 699 196 516